Reţetă inedită: Prăjitură bicoloră cu cartofi

Nu doar aspectul acestei prăjituri va fi admirat de cei dragi, ci şi de faptul că este inedită: o combinaţie de cartofi, nuci şi cacao.
Ai nevoie de:Pentru blat250 g cartofi fierţi în coajă5 ouă mari200 g zahăr tos1 lingură de coniac100 g nuci măcinate70 g pesmet3 linguri cacaoPentru cremă100 g unt moale100 g zahăr pudră1 pliculeţ zahăr vanilat250 g cartofi fierţi în coajă100 g nuci măcinate1 lingură coniacPreparare:Pentru blat,separi,de la 4 ouă,albuşurile de gălbenuşuri. Freci spumă gălbenuşurile cu zahărul,pui oul întreg,coniacul şi omogenizezi. Adaugi cartofii curăţaţi şi daţi prin răzătoarea mică,nucile,pesmetul şi cacaua,apoi încorporezi albuşurile bătute spumă tare.Torni aluatul obţinut într-o tavă tapetată şi o dai la cuptorul încins în prealabil,la 180º C,20 de minute,până trece testul cu scobitoarea. Când e gata,scoţi blatul din tavă şi îl laşi să se răcească.Pentru cremă,freci untul cu zahărul pudră şi cu cel vanilat,până obţii o compoziţie spumoasă,încorporezi cartofii curăţaţi de coajă şi răzuiţi,adaugi nucile,coniacul şi omogenizezi.Îndepărtezi hârtia de copt de pe blat şi îl tai în trei,pe orizontală. Asamblezi prăjitura astfel:întinzi o treime din cremă peste prima felie,repeţi şi termini cu un strat de cremă. Dai prăjitura la frigider câteva ore.
Sursă foto:Profimedia