Reţeta originală de socată. Pentru un gust ca pe vremuri

1 63457 original jpg jpeg

Aflam mai jos care este reţeta originală de socată. Pentru un gust ca pe vremuri.

Socata este una din băuturile răcoritoare naturale,care nu ar trebui să lipsească din dieta noastră la început de vară. Sucurile naturale sunt preţuite pentru efectele lor medicinale,precum vindecarea problemelor intestinale sau a constipaţiei,stimularea lactaţiei,întărire în convalescenţă şi o stare de bine şi revigorare. Sucurile fermentate în casă contribuie la o digestie mai uşoară,datorită acidului lactic şi enzimelor conţinute.

Socata este sucul copilăriei,foarte răcoritor,care potoleşte setea. Oricum,atunci când preparaţi socată,este bine să aveţi grijă să fermentaţi sucurile cât mai puţin,deoarece prin acţiunea drojdiilor asupra zahărului se obţine alcool. Cu cât fermentează mai puţin,cu atât se obţine alcool mai puţin,asta în cazul în care preparaţi socata pentru copii.

Cea mai bună socată este în sezonul socului,adică în luna mai. Dar,dacă ţineţi la uscat flori de soc în hârtie,se poate obţine socata şi în extrasezon,însă aroma nu este la fel de puternică. Oricum,este un suc natural,iar un pahar de suc natural la masă,care să ajute digestia nu strică nicidecum. Beţi socată şi în curele de slăbire,în viroze uşoare,probleme reumatice sau cardiace. Aroma şi gustul vă va bucura şi în acelaşi timp veţi simţi hidratarea completă.

Iată,deci reţeta originală de socată,pe care o făceau bunicii şi care este una simplă şi naturală. Deşi se poate face şi cu zahăr,vă recomandăm să folosiţi miere naturală,este mult mai savuroasă şi mai bună. Cine doreşte ca sucul să fie mai concentrat,poate folosi mai multe flori de soc. Şi dacă aveţi mai multe flori şi o familie mai numeroasă,se poate să faceţi mai multe borcane.

Ingrediente reţeta originală de socată:

-          10-12 flori mai mari de soc-          1 kg miere sau zahăr-          2-3 lămâi mari-          8 g drojdie proaspătă-          8 litri de apă rece-          1 borcan de 10 litri

Mod de preparare reţeta originală de socată:

Florile de soc se spală bine,apoi se pun pe fundul borcanului. Mierea şi sucul de lămâie se amestecă şi se adaugă peste florile de soc. Cojile de lămâie se taie felii sau înainte de a stoarce sucul se poate rade coaja,se adaugă în borcan. Se pune apă cât să acopere ingredientele şi se lasă la macerat până a doua zi.

A doua zi se umple borcanul cu apă rece,se amestecă bine şi se adaugă drojdia. Apoi,se acoperă cu tifon şi se mai lasă 2-3 zile la loc cald şi însorit,de exemplu pe pervazul geamului de la bucătărie.

Zilnic se amestecă lichidul din borcan,neapărat dimineaţa şi seara şi se gustă. Când se ajunge la nivelul de aciditate şi alcoolemie dorit,se strecoară în sticle şi se păstrează la frigider. Se serveşte rece,cu lămâie. Este excelentă pentru astenie,nervozitate şi hidratare.



Recente

Minitarte cu stafide si nuci  Sursa foto shutterstock 2102404258 jpg
woman with eating disorder trying eat healthy jpg
craciunite 4 jpg
Tocanita cu linte si dovleac  Sursa foto shutterstock 1521090608 jpg
young woman home clothes sitting sofa use spray nose jpg
woman happy winter park jpg
Tarta cu ciocolata  Sursa foto shutterstock 2393286455 jpg
ramai confortabila ramai eleganta tendinte obligatorii in materie de incaltaminte de iarna pentru femei jpg
femeie eleganta sarbatori craciun 17597 jpg
Supa cu afumatura  Sursa foto shutterstock 1780012733 jpg
Rulada gem de caise  Sursa foto shutterstock 2076683032 jpg
CLICKPENTRUFEMEI amanda vick ohWf6YuzOQk unsplash jpg
Peste pe pat de varza  Sursa foto shutterstock 2363702885 jpg
Armonizarea facială cum îți poți îmbunătăți trăsăturile într un mod natural și echilibrat jpg
7e1f67ad18e7a1162149c30d2c7eab02 png
Imagine1 png
Rulada cu gem de fructe de padure  Sursa foto shutterstock 1744930400 jpg
femeie care se da cu parfum jpg
young woman with christmas present by christmas tree (1) jpg
trucuri pentru machiajul ochilor rezistent jpg