Reţetă răcoroasă de vară - Cidru de mere

Află cum să prepari la tine acasă cidru de mere!
Ingrediente de care ai nevoie:
10 mere
1 cană de zahăr
1 praf scorţişoară
Cum se prepară:
Tai fructele în patru,fără să le cureţi de coajă. Le pui într-o oală,pe care o umpli cu apă,cât să le acopere,adaugi zahărul şi scorţişoara. Fierbi la foc mare,o oră,fără să acoperi. Reduci flacăra şi fierbi la foc mic încă două ore,acoperind oala cu un capac. Opreşti focul şi laşi să se răcească.
Pasezi merele până obţii consistenţa unui piure. Când s-a răcit compoziţia,o torni într-o sită,aşezată peste un bol. După ce s-a scurs sucul,pui restul de piure de mere într-o pungă sau săculeţ pentru strecurat şi storci bine de tot lichidul,deasupra bolului. Păstrezi cidrul într-o sticlă etanş,la frigider,cel mult o săptămână.