Reţetă: Tartă cu lămâie
Pe lângă pepene, cireşe şi căpşuni, fructul pe care-l includem în alimentaţie în timpul verii este lămâia. Limonada este băutura răcoritoare specifică sezonului cald. Dar ce zici de un desert, cum ar fi o tartă cu lămâie?
Ai nevoie de:
Pentru aluat
- 1 ½ ceaşcă făină albă
- 125 g unt
- 2 linguri zahăr
- 1 gălbenuş
- 1 esenţă de vanilie
- sare
Pentru cremă
- 150 ml suc de lămâie
- coaja de la 2 lămâie
- 4 ouă
- 130 ml smântână dulce
- 4 linguri zahăr pudră
Mod de preparare:
Pune într-un vas untul rece de la frigider şi făina, pe care le amesteci cu blenderul la viteză mică. Adaugă gălbenuşul, esenţa de vanilie, sarea şi zahărul. Frământă aluatul cu mâna până devine omogen. Întinde aluatul obţinut într-o tavă (specială pentru tartă), pe care înainte o ungi cu unt. După ce ai întins bine aluatul în tavă, înţeapă-l cu o furculiţă. Acoperă-l cu o folie şi lasă-l la frigider pentru aproximativ 20 de minute. Pune tava în cuptor, la 200 de grade, aproximativ 15 minute, apoi reduci focul la 160 de grade şi mai laşi tarta încă 10 minute.
Pune într-un vas ouăle şi zahărul pudră şi bate-le cu un tel. Adaugă smântâna, sucul de lămâie şi coaja rasă şi apoi amestecă-le din nou. Între timp, scoate tarta din tavă, pune hârtie de copt şi pune-o la loc. Toarnă crema peste tarta coaptă şi dă-o la cuptor, la 160 de grade, pentru 40 de minute. Scoate tava din cuptor, las-o să se răcească şi apoi las-o la frigider pentru 2-3 ore, după care poate fi servită.
Poftă bună!
Credit foto: www.keywordsuggest.org