Reţetă tort de mere

1 66663 original jpg jpeg

De sărbători, tortul nu trebuie să lipsească, mai ales dacă există câte un sărbătorit în familie. Cel de mere este preferat de multe gospodine, mai ales pentru că este delicios, uşor de preparat, şi ne aminteşte de copilărie.

Ingrediente

Compoziţie

-aproximativ 7-10 mere (în funcţie de dimensiune)

-50de grame de unt

-6 linguri de zahăr

-zeama de la o lămâie

-scorţişoară

Blat

-8 ouă

-8 linguri de zahăr

-8 linguri de făină albă

-1 plic zahăr vanilat

-un pic de sare

-frişcă pentru ornat

Mod de preparare

Prima dată se spală şi se decojesc merele,se scobesc în mijloc,pentru a îndepărta sâmburii. Le aşezi în tava rotundă,pe care o tapetezi cu unt,pui merele,peste care presari puţină scorţişoară şi zahăr,pe care le laşi până se topeşte zahărul şi se înmoaie mărul. 

Cât timp merele sunt la cuptor,pregăteşte blatul. Separă gălbenuşurile de albuşuri. Într-un bol,se amestecă gălbenuşurile cu zahărul,până când devine gălbui deschis. Făina se amestecă cu praful de copt,şi se adaugă treptat câte o lingură. Apoi se bate albuşul cu până devine o spumă,apoi se amestecă ambele amestecuri. Pe rând adaugi celelalte ingrediente. Amestecarea trebuie să se facă de jos în sus,pentru ca blatul să fie cât mai pufos. 

După ce scoţi merele de la cuptor,toarnă aluatul peste ele şi pune-le din nou la cuptor. Se lasă la copt încă 20-30 de minute,până ce este gata (îl poţi încerca cu o scobitoare). Scoate tortul din tavă,peste care aşezi o farfurie mare,pe care o întorci. Tortul trebuie să fie cu merele în partea de jos. Dacă îl preferi mai moale,însiropează-l cu sirop de zhar ars. Frişca o prepari după indicaţii de pe ambalaj. O întinzi pe tort după ce s-a răcit. Îl ornezi după bunul plac.