Reţeta zilei: Ardei umpluţi cu soia şi orez
Dacă ţi se pare banală reţeta ta clasică de ardei umpluţi, încearcă o variantă cu soia!
Ingrediente
4 ardei graşi mari1 pachet de soia granule50 g orez cu bobul rotund2 cepe mari50 g măsline verzi,fără sâmburipătrunjel verde4-5 linguri ulei300 ml supă de legumesarepiper
Preparare
Fierbi granulele de soia în apă condimentată după gust,15 minute,strecori şi dai deoparte să se scurgă bine. Alegi orezul,îl speli şi îl strecori. Tai cepele fin,le căleşti în ulei bine încins,până devin sticloase.
Adaugi granulele de soia,orezul,căleşti uşor apoi pui pătrunjelul tocat,măslinele feliate şi torni jumătate din supă. Condimentezi cu sare şi piper,după gust,şi laşi să fiarbă totul 20 de minute,amestecând permanent ca să nu se prindă.
Între timp,tai capacele ardeilor,le scoţi seminţele. Umpli fiecare ardei cu compoziţia de orez şi soia,le aşezi capacele deasupra şi îi aşezi într-un vas termorezistent. Torni peste ei supa de legume şi îi dai la cuptor 20 de minute.