Supă cremă de spanac. Uită de astenia de primăvară!

Primăvara vine cu astenie, carenţe de vitamine şi minerale, inapetenţă şi acumulare de toxine. Pe toate le combaţi uşor dacă incluzi în dieta ta preparate cu verdeţuri de sezon, în special spanac, care umplu pieţele, deloc întâmplător, la debutul sezonului cald. Profită de prezenţa lor şi află cum să faci o supă de spanac delicioasă!

image

După sezonul rece, din cauza unei alimentaţii sărace în legume, fructe şi zarzavaturi proaspete, pot apărea  probleme de sănătate provocate de lipsa unor vitamine şi minerale, ca avitaminozele. O cură cu verdeţuri proaspete, aromate şi savuroase te ţine departe de acestea. În plus, te ajută să scapi de câteva kilograme bune şi favorizează detoxificarea, ceea ce susţine buna funcţionare a ficatului şi a sistemului digestiv în totalitatea lui. Îţi oferim o reţetă de supă cremă de spanac cu usturoi şi ceapă pentru a începe primăvara cu energie!

Ingrediente necesare pentru trei porţii

20 ml ulei 

1 ceapă 

2 căței de usturoi 

1 morcov 

1 păstârnac 

4 cartofi 

500 g spanac 

1,2 l apă 

sare 

piper  

chimen 

Te-ar mai putea interesa: Cum te ajută spanacul să slăbeşti

Cum să prepari supa cremă de spanac

Încingi uleiul și călești ceapa tocată până devine sticloasă. Cureți morcovul și păstârnacul, apoi le tai bucăți mari și le adaugi peste ceapă.

Torni aproximativ 1,2 l de apă și lași să fiarbă aproximativ un sfert de oră. Adaugi apoi cartofii curățați și tăiați cubulețe, cățeii de usturoi, sare, piper și chimen, după gust.

Vezi și: Frittata cu spanac

Acoperi și lași să fiarbă până se înmoaie legumele. Adaugi spanacul, mai ții pe foc trei minute și dai deoparte. Pasezi totul cu un blender până când supa capătă o consistență cremoasă. 

FOTO: Shutterstock