Lasagna cu spanac. Preparatul de primăvară care te reminalizează

Lasagna cu spanac și brânză este un preparat clasic italian pe care nu vrei să-l ratezi! Făcută cu ingrediente sănătoase, este o rețetă pe care întreaga familie o va adora.

image

Această lasagna de primăvară, cu spanac, este mai uşoară decât alte variante şi gustoasă. Poate fi o opțiune delicioasă pentru un fel principal vegetarian. Ingredientele sunt simple: foi de lasagna, brânză, parmezan, spanac, făină, lapte, puţin unt şi condimente. Poţi face umplutura și sosul din timp, pentru a le asambla când eşti gata de coacere.

Unul dintre ingredientele vedetă, spanacul, este considerat un superaliment datorită elementelor nutritive pe care le conferă (calciu, fier, magneziu) comparativ cu un conținut scăzut de calorii. Are efecte benefice asupra pielii, părului și oaselor. Mai mult, normalizează nivelul de glucoză din sânge, reduce riscul de cancer. Profită de tot ce are mai bun de oferit spanacul şi prepară această reţetă mai des!

Ingrediente pentru patru porţii

70 g unt 

50 g făină 

800 ml lapte 

800 g spanac 

200 g brânză proaspătă de vaci 

300 g foi de lasagna 

100 g parmezan 

1 foaie de dafin 

nucșoară 

sare 

piper 

Te-ar mai putea interesa: Cannelloni umpluţi cu spanac

Cum să faci lasagna cu spanac

Pentru sosul Bechamel, topești 50 g de unt într-o tigaie și-l amesteci cu făina. După un minut, torni laptele și amesteci până sosul se leagă și nu are cocoloașe. Condimentezi cu sare și piper, după gust, adaugi frunza de dafin și lași sosul să fiarbă cinci minute. Dai deoparte și scoți frunza. 

Separat, în altă tigaie, topești untul rămas și pui peste el frunzele de spanac. După ce s-a înmuiat spanacul, îl dai deoparte și-l lași la răcit, apoi îl storci în mâini și-l toci. 

Amesteci spanacul cu brânza proaspătă de vaci, nucșoară, după gust, și 200 ml sos Bechamel.  

Citeşte şi: Cum te ajută spanacul să slăbeşti

Încingi cuptorul la 190 °C. Așezi un strat de sos în tavă, unul de foi de lasagna, preparate conform instrucțiunilor de pe ambalaj, un strat de spanac, din nou strat de foi de lasagna, sos, spanac și continui până termini ingredientele. Deasupra presari parmezanul ras. Dai lasagna la cuptor, aproximativ 30 de minute, până se rumenește.  

FOTO: Shutterstock



Recente

ramai confortabila ramai eleganta tendinte obligatorii in materie de incaltaminte de iarna pentru femei jpg
femeie eleganta sarbatori craciun 17597 jpg
Supa cu afumatura  Sursa foto shutterstock 1780012733 jpg
Rulada gem de caise  Sursa foto shutterstock 2076683032 jpg
CLICKPENTRUFEMEI amanda vick ohWf6YuzOQk unsplash jpg
Peste pe pat de varza  Sursa foto shutterstock 2363702885 jpg
Armonizarea facială cum îți poți îmbunătăți trăsăturile într un mod natural și echilibrat jpg
7e1f67ad18e7a1162149c30d2c7eab02 png
Imagine1 png
Rulada cu gem de fructe de padure  Sursa foto shutterstock 1744930400 jpg
femeie care se da cu parfum jpg
young woman with christmas present by christmas tree (1) jpg
trucuri pentru machiajul ochilor rezistent jpg
Varza a la Cluj  Sursa foto shutterstock 506811040 jpg
craciunite 1 jpg
portrait santa claus having christmas drink jpg
Idei practice pentru renovarea bucătăriei   spații mici, rezultate mari jpg
Rulada braziliana  Sursa foto shutterstock 192814724 jpg
Cum sa iti pastrezi parul hidratat iarna aceasta jpg
Cum să faci față petelelor dificile de pe plita pe gaz jpg