Reţeta zilei. Budincă de legume
Această budincă de legume este o variantă mai simplă de a savura un preparat hrănitor, cu un aspect deosebit, care să fie pe placul celor care refuză de obicei legumele.

Eşti în căutarea unei reţete pentru masa de prânz care să nu te ţină mult timp în bucătărie, dar să fie şi pe gustul celor mai pretenţioşi membri ai familiei? O budincă de legume ar putea să fie potrivită pentru cei dragi ţie. Este şi săţioasă, dar şi bogată în vitamine, cum sunt A, K, B6, B3, sau antioxidanţi, pe care le oferă morcovii, proteine şi fibre, aduse de dovlecel şi ouă, dar şi magneziu, potasiu provenite din cartofi şi ceapă.
Ingrediente pentru trei porţii
1,5 kg cartofi
1 dovlecel
2 morcovi
5 ouă
1 fir ceapă verde
50 ml ulei
50 g făină
sare
Te-ar mai putea interesa: Budincă de dovlecei cu pui
Mod de preparare
Cureți cartofii și morcovii. Dai dovlecelul și cartofii prin răzătoare și-i storci în mâini de zeama în exces, apoi îi amesteci cu morcovii rași.
Vezi și: Budincă de cartofi cu ouă
Adaugi ceapa tocată, ouăle, uleiul, făina și sare, după gust. Omogenizezi compoziția.
Transferi totul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt pe care o dai la cuptor, la 200°C, pentru aproximativ 50 de minute.
FOTO: Shutterstock