Reţeta zilei: Carne de porc la borcan

Ştiai că se pot prepara conserve şi din carne de porc pe care doar să le deschizi la iarnă? Carnea de porc este delicioasă întinsă pe o felie de pâine caldă.
De ce ai nevoie pentru carne de porc la borcan
4 cotlete de porc,fără os
2 ardei iuţi
2 cepe
5 căţei usturoi
1 morcov
200 ml vin roşu
piper
sare
2-3 linguri ulei
Cum se prepară carnea de porc la borcan
Speli cotletele şi le sărezi din abundenţă,apoi le laşi la frigider 2 ore. Le scoţi,le speli şi le ştergi cu un prosop de bucătărie. Tai carnea cubuleţe şi o rumeneşti în ulei. Mărunţeşti ceapa,usturoiul,morcovul şi ardeii iuţi. Adaugi legumele,sarea şi piperul peste carne,torni puţină apă şi laşi totul pe foc mediu până scade,apoi torni vinul. Guşti şi potriveşti,dacă e cazul,de sare şi piper. Mai laşi la fiert până scade sosul,iar carnea este moale,apoi le pui în borcane sterilizate. Îţi pot ieşi 2 borcane,în funcţie de cât de mult se strânge carnea. La final,aşezi borcanele 40 de minute pe baie de aburi astfel:într-un vas mai mare aşezi pe fund prosoape,după aceea borcanele,având grijă să umpli spaţiile dintre ele cu prosoape,şi apă până la jumătatea lor. Pui capacele şi le aşezi în loc călduros.
































