Reţeta zilei: Cheesecake cu ciocolată

O reţetă delicioasă ce se prepară foarte uşor, fără coacere.
Ingrediente:
350 g ciocolată neagră,
700 g cremă de brânză,
250 g zahăr,
250 ml frişcă lichidă,
1 lingură esenţă de vanilie,
coaja de la 2 portocale,
coaja de la 1 lămâie verde,
2 linguri zeamă de portocale,
1 plic gelatină.
Pentru ornat:
coajă de portocală şi lămâie verde,
2 linguriţe zahăr,
100 ml coaniac sau rom
Mod de preparare:
Laşi o tavă cu fund detaşabil o jumătate de oră în frigider. Apoi aşezi o foaie de copt în tavă. Topeşti pe baie de aburi ciocolata răzuită,apoi o torni pe pereţii şi fundul tăvii şi întinzi în mod egal pe toată suprafaţa tăvii pe care o dai iar la frigider.
Mixezi brânza cu zahărul, esenţa de vanilie,coaja şi zeama de lămâie şi portocală (păstrezi coajă pentru decor) şi prepari gelatina conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Baţi frişca,apoi o încorporezi în brţnză împreună cu gelatina. Torni umplutura în tava scoasă de la rece,nivelezi şi dai din nou la frigider câteva ore. Ornezi cu coajă de portocale şi de lămâie verde fierte 15 minute în alcool cu zahăr.
Dificultate mică
60’
1 tavă
































