Reţeta zilei: Ciorbă cu carne şi legume

1 71625 original jpg jpeg

Mulţi nutriţionişti ne recomandă să consumăm cât mai des supe şi ciorbe, deoarece sunt hrănitoare, adică au o valoare nutriţională mare. Aşadar, prepară-ţi şi tu o ciorbă delicioasă cu carne şi legume din belşug!

Ai nevoie de

500 g carne de viţel

1 ţelină

1 morcov

1 ceapă

1 ardei

2 roşii

2 cartofi

1 l borş

50 g fidea

sare

pătrunjel

leuştean

apă

Preparare

Tai carnea cubuleţe şi o opăreşti 2-3 minute,apoi arunci apa. Speli carnea şi o pui din nou la fiert în 3-4 litri de apă. Iei spuma şi o laşi să fiarbă până când furculiţa începe să intre uşor în ea. Adaugi ceapa,ţelina,morcovul tocate şi,după 10 minute,pui ardeiul tăiat,cartofii curăţaţi,tăiaţi cubuleţe şi roşiile descojite şi tocate. Potriveşti de sare. Când legumele s-au înmuiat,torni borşul fierbinte şi fideaua şi mai laşi pe foc 10 minute. Înainte să serveşti,presari pătrunjel şi leuştean tocate.