Reţeta zilei: Ciorbă cu carne şi legume
Mulţi nutriţionişti ne recomandă să consumăm cât mai des supe şi ciorbe, deoarece sunt hrănitoare, adică au o valoare nutriţională mare. Aşadar, prepară-ţi şi tu o ciorbă delicioasă cu carne şi legume din belşug!
Ai nevoie de
500 g carne de viţel
1 ţelină
1 morcov
1 ceapă
1 ardei
2 roşii
2 cartofi
1 l borş
50 g fidea
sare
pătrunjel
leuştean
apă
Preparare
Tai carnea cubuleţe şi o opăreşti 2-3 minute,apoi arunci apa. Speli carnea şi o pui din nou la fiert în 3-4 litri de apă. Iei spuma şi o laşi să fiarbă până când furculiţa începe să intre uşor în ea. Adaugi ceapa,ţelina,morcovul tocate şi,după 10 minute,pui ardeiul tăiat,cartofii curăţaţi,tăiaţi cubuleţe şi roşiile descojite şi tocate. Potriveşti de sare. Când legumele s-au înmuiat,torni borşul fierbinte şi fideaua şi mai laşi pe foc 10 minute. Înainte să serveşti,presari pătrunjel şi leuştean tocate.