Reţeta zilei: Cotlet de porc în sos de smântână

1 71663 original jpg jpeg

Încearcă această reţetă pentru prepararea cotletului de porc şi sigur vei fi mulţumită de rezultat!

Ai nevoie de

4 felii cotlet de porc,fără os

5 linguri ulei

1 ceapă

200 g smântână,pentru gătit

200 ml vin alb

50 ml apă

zeama de la 1 lămâie

sare

piper

1 praf de boia

 1 crenguţă cimbru

Preparare

Condimentezi cotletele de porc cu sare şi piper,după gust şi le ţii la frigider peste noapte. Dai ceapa prin răzătoarea mică şi o căleşti în 2 linguri de ulei până devine sticloasă. Presari boiaua şi stingi cu vin şi apă. Laşi să fiarbă câteva minute până se înmoaie ceapa şi adaugi smântâna. Condimentezi cu sare şi piper după gust,adaugi o crenguţă de cimbru şi torni zeamă de lămâie. Mai ţii pe foc 1-2 minute.

Separat,prăjeşti cotletele de porc în uleiul rămas,până când se rumenesc,iar carnea se înmoaie. Serveşti cotletele alături de sos.