Reţeta zilei: Dovlecei umpluţi
Când vrei să găteşti ceva rapid, încearcă această reţetă de dovlecei umpluţi. Un ingredient de bază este orezul extrem de hrănitor, care nu trebuie să lipsească din mâncărurile tale.
Ai nevoie de
5 dovlecei
2 cepe
1 ardei gras
150 g orez
2 morcovi
3 linguri ulei
300 g ciuperci
sare
piper
mărar
Preparare
Speli orezul şi-l fierbi în apă până se înmoaie bobul. Încingi uleiul în tigaie şi căleşti cepele tocate până când devin uşor sticloase. Adaugi ciupercile tăiate şi morcovii tocaţi. După 5-6 minute,pui ardeiul gras tăiat şi ţii pe foc până când se înmoaie legumele. Condimentezi cu sare şi piper după gust,apoi dai deoparte şi laşi la răcorit. Amesteci orezul cu legumele şi adaugi mărar tocat.
Speli dovleceii,le îndepărtezi capetele şi-i tai jumătăţi. Scobeşti o parte din miez şi umpli dovleceii cu orez. Îi aşezi într-o tavă,torni o cană de apă şi-i dai la cuptor până când se înmoaie.