Reţeta zilei: Ecler cu cremă de vanilie

Parcă ai mânca şi ceva dulce alături de cafea. Când ai poftă de ceva bun ai grijă să nu-ţi lipsească din casă aceste ecleruri cu cremă de vanilie.
De ce ai nevoie pentru ecleruri cu cremă de vanilie
Pentru aluat100 g unt50 g zahăr250 ml apă1/2 linguriţă sare125 g făină4 ouă
40 g zahăr pudră
4 gălbenuşuri
40 g făină
400 ml lapte
1 plic zahăr vanilat
50 g zahăr
2 ciorchini struguri (albi şi roşii)
zahăr pudră
Cum se prepară ecleruri cu cremă de vanilie
Fierbi apa,adaugi untul şi sarea şi laşi să se topească. Când dă primul clocot,pui zahărul,făina cernută. Amesteci bine până obţii un aluat moale,care să se ia cu uşurinţă de pe pereţii vasului. Dai de pe foc şi amesteci până când aluatul e aproape rece. Pui ouăle,unul câte unul,şi amesteci până se omogenizează. Din aluatul dai forma cojilor de ecler pe care le pui într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Le dai la cuptorul preîncălzit 30 de minute.
Pentru cremă,baţi gălbenuşurile cu zahărul pudră. Ulterior,adaugi făina şi amesteci. Fierbi laptele,iar când dă în clocot,torni zahărul şi zahărul vanilat. Pui pe foc compoziţia cu gălbenuşuri şi o torni treptat pe cea cu lapte,amestecând continuu până dispar cocoloaşele şi devine o cremă groasă. O laşi la răcit acoperită cu un capac sau folie.
Când cojile de ecler sunt gata,le tai în jumătate şi le umpli cu crema pe care ai amestecat-o cu boabe de struguri. Le serveşti presărate cu zahăr pudră.