Reteta zilei : minitarte cu frişcă şi kiwi

Delicioasele minitate cu kiwi sunt perfecte pentru o dupa-amiaza petrecută alături de familie şi prieteni!
Ai nevoie de
300 g făină
1 praf sare
100 g zahăr
200 g unt moale
3 gălbenuşuri
coajă rasăde lămâie,după gust
300 g smântână pentru frişcă
2-3 linguri zahăr
3-4 kiwi,descojite şi feliate
Preparare
Cerni făina,adaugi sarea,zahărul,untul şi,la final,pui gălbenuşurile şi coaja de lămâie. Frămânţi până obţii un aluat omogen. Îl înveleşti în folie şi îl dai la frigider 1-2 ore.
Pregăteşti formele de minitarte,le ungi şi le îmbraci în aluat inclusiv pe margini,apoi le înţepi din loc în loc. Le coci până devin arămii. Le laşi să se răcească.
Baţi smântâna cu zahărul până când obţii o cremă tare. Pui în fiecare coajă de minitartă frişcă bătută şi peste ea aşezi feliuţele de kiwi scurse,în prealabil. Dai minitartele la rece câteva ore înainte de a le servi.
Sursă foto:Profimedia