Reţeta zilei: Murături asortate
Cu siguranţă ai pus deja castraveţii la murat, dar poate ţi-au mai rămas câţiva şi pentru o porţie de murături asortate.
De ce ai nevoie pentru murături asortate
4 kg castraveţi
1 conopidă
1 kg roşii mici
1 legătură ceapă verde
3 ardei iuţi
piper boabe
muştar boabe
frunze dafin
1 legătură de mărar
1 l oţet
3 l apă
5 linguri sare grunjoasă
5 linguri zahăr
Cum se prepară murături asortate
Speli şi cureţi legumele. Castraveţii îi laşi întregi. Rupi conopida în bucheţele,separi partea albă a cepelor de frunze,ardeii iuţi îi tai rondele,iar roşiile jumătăţi. Pui din loc în loc conopidă,roşii,castraveţi,ceapă verde,ardei iuţi,frunze de dafin,mărar,boabe de piper şi de muştar. Separat,amesteci oţetul cu apa,adaugi sarea şi zahărul le laşi să dea în câteva clocote,la foc mic. Când s-a mai răcit puţin,torni amestecul în borcane pe care le sigilezi.