Reţeta zilei: Pacheţele cu nuci

Un desert delicios, care este gata în scurt timp. Prepară-l pentru cei dragi şi bucură-i în prag de Sărbători.
Ai nevoie de
Pentru aluat
10 linguri apă minerală
10 linguri ulei
făină cât cuprinde
2 linguri zahăr pudră
1 plic praf de copt
Pentru unplutură
1 kg mere
200 g nuci
50 g zahăr
1 praf de scorţişoară
2 plicuri zahăr vanilat
Pentru decor
zahăr pudră
Preparare
Amesteci toate ingredientele pentru aluat şi frămânţi până obţii o cocă ce nu se lipeşte de mână. Presari făină pe suprafaţa de lucru şi întinzi o foaie pe care o tai în pătrăţele de aproximativ 10×10 cm.
Speli merele,le cureţi de coajă,le dai prin răzătoarea mare. Le pui într-o tigaie împreună cu zahărul,zahărul vanilat şi scorţişoara. Le laşi să se călească aproximativ 15 minute,amestecând în mod constant. Stingi focul.
Dai nuca prin maşină şi o amesteci cu umplutura de mere. Pui 2-3 linguri de umplutură în fiecare pătrăţel şi uneşti capetele. Aşezi hârtie de copt într-o tavă,pui pacheţelele,lăsând spaţiu între ele şi le ţii la cuptor până se rumenesc. Le serveşti presărate cu zahăr pudră.