Reţeta zilei: Pacheţele cu nuci

1 70854 original jpg jpeg

Un desert delicios, care este gata în scurt timp. Prepară-l pentru cei dragi şi bucură-i în prag de Sărbători.

Ai nevoie de

Pentru aluat

10 linguri apă minerală

10 linguri ulei

făină cât cuprinde

2 linguri zahăr pudră

1 plic praf de copt

Pentru unplutură

1 kg mere

200 g nuci

50 g zahăr

1 praf de scorţişoară

2 plicuri zahăr vanilat

Pentru decor

zahăr pudră

Preparare

Amesteci toate ingredientele pentru aluat şi frămânţi până obţii o cocă ce nu se lipeşte de mână. Presari făină pe suprafaţa de lucru şi întinzi o foaie pe care o tai în pătrăţele de aproximativ 10×10 cm.

Speli merele,le cureţi de coajă,le dai prin răzătoarea mare. Le pui într-o tigaie împreună cu zahărul,zahărul vanilat şi scorţişoara. Le laşi să se călească aproximativ 15 minute,amestecând în mod constant. Stingi focul.

Dai nuca prin maşină şi o amesteci cu umplutura de mere. Pui 2-3 linguri de umplutură în fiecare pătrăţel şi uneşti capetele. Aşezi hârtie de copt într-o tavă,pui pacheţelele,lăsând spaţiu între ele şi le ţii la cuptor până se rumenesc. Le serveşti presărate cu zahăr pudră.