Reţeta zilei: Panna cotta cu căpşuni
Sezonul căpşunilor e în toi, aşa că nu ar strica să încerci un desert răcoros pe bază de frişcă şi căpşuni. Panna cotta este soluţia ideală atunci când ai musafiri şi vrei să îi impresionezi cu ceva dulce.
Ai nevoie de
200 ml lapte
500 g frişcă lichidă
esenţă de vanilie
200 g căpşuni
6 linguri zahăr
2 plicuri gelatină incoloră
Citeşte şi Eşti iubitoare de dulce? Încearcă dieta cu deserturi!
Cum o prepari?
Toci căpşunile,presari peste ele 2 linguri de zahăr şi le pui pe foc,amestecând până capătă consistenţa unui gem.
Prepari gelatina conform instrucţiunilor de pe ambalaj şi o amesteci cu laptele. Pui frişca cu restul de zahăr pe foc şi o încălzeşti,fără însă să fiarbă. O dai deoparte,adaugi laptele,esenţă de vanilie,după gust,şi omogenizezi.
Pui în pahare sau în borcane un strat de frişcă,o lingură de căpşuni şi continui până când termini ingredientele. Dai la rece câteva ore şi decorezi după imaginaţie.
Citeşte şi Chec cu glazură de zmeură,un desert aromat