Reţeta zilei: panna cotta cu zmeură
Panna cotta este unul din cele mai populare deserturi tradiţionale din Piemont, nordul Italiei. După anii ̓ 90, a câştigat în popularitate datorită gustului său rafinat şi a devenit foarte apreciat chiar şi în Statele Unite ale Americii.
Ingrediente
3 linguri miere
½ ceaşcă de lapte
150 g iaurt
6 linguri gem de zmeură
2-3 afine,pentru decor
4 bucăţi de zmeură,pentru decor
Mod de preparare
Amesteci într-un vas,aşezat la foc mic,iaurtul,cu laptele şi mierea,până când încep să se formeze mici bule pe margine. În acest timp,freci într-un castron gelatina cu 3 linguri de lapte,apoi o incorporezi în iaurtul încălzit.
Laşi compoziţia la foc mic încă 5 minute,fără să fiarbă,amestecând încontinuu,apoi o dai la răcit 10 minute. Pui un strat pe fundul unui pahar,apoi 1 lingură de gem,torni iaurtul, adaugi încă o lingură de gem şi ultimul strat de iaurt.
Ornezi cu gemul rămas,peste care aşezi fructele.