Reţeta zilei: Piept de pui umplut
Rulada de pui cu siguranţă este un preparat care va strânge întreaga familie la masă. Combină gusturi şi arome într-un preparat special!
Dificultate mică/ 45’/ 8 porţii
Ingrediente
4 piepţi de pui
150 g salam
150 g caşcaval
1 ardei gras verde
sare
piper
150 g făină
2-3 ouă
150 g pesmet
Ulei,pentru prăjit
Pasul 1
Speli şi cureţi ardeiul de seminţe şi cotor. Tai bucăţi sau fâşii groase de ardei,salam şi caşcaval. Speli piepţii de pui,îi tamponezi cu un şervet absorbant şi îi tai în jumătate.
Pasul 2
Faci câte un buzunar pe mijlocul fiecăreia din cele 8 bucăţi obţinute şi introduci în ele felii de ardei,caşcaval şi de salam.. Aşezi ardei,caşcaval şi salam. Prinzi cu scobitori pentru a nu ieşi umplutura şi presari sare şi piper,după gust.
Pasul 3
Încingi uleiul într-o cratiţă. Baţi ouăle. Dai bucăţile de carne prin făină,apoi le treci prin ouă şi,la final,prin pesmet.
Pasul 4
Încingi uleiul şi prăjeşti pe ambele părţi până se rumenesc. Laşi deoparte pe un şervet absorbant pentru a elimina excesul de grăsime. Serveşti calde cu sos şi garnitură,după preferinţă.
Sfat!
Poţi folosi ulei de palmier pentru că acesta îşi păstrează proprietăţile,chiar şi la temperaturi de 230°C. Nu are nici gust,nici miros şi poate fi folosit de mai multe ori la prăjit.