Reţeta zilei: Prăjitură cu brânză şi mure, fără coacere

Cea mai bună prăjitură cu mure este cea care are brânză cremoasă şi blat crocant.
De ce ai nevoie pentru prăjitură cu mure
Pentru blat
350 g biscuiţi digestivi
150 g unt
Pentru cremă
1 kg brânză fină de vaci,scursă
400 g smântână pentru frişcă
200 g zahăr pudră
10 g gelatină
1 plic zahăr vanilat
50 g mure
100 g alune pisate
dulceaţă de mure
Cum se prepară prăjitură cu mure
Sfărâmi biscuiţii,apoi îi amesteci cu untul până se încorporează. Aşezi compoziţia într-o formă tapetată cu pereţii înalţi,apeşi cu degetele blatul de biscuiţi până devine bine legat,apoi o dai la frigider.
Mixezi brânza cu smântâna şi cu alunele pisate (păstrezi puţine şi pentru decor) zahărul pudră şi cel vanilat,până acesta se topeşte. Înmoi gelatina în două linguri cu apă,aproximativ 3 minute,apoi o topeşti pe baie de aburi,amestecând continuu,având grijă să nu atingă punctul de fierbere,pentru că-şi pierde proprietăţile. Torni gelatina lichidă peste crema de brânză,apoi întreaga compoziţie o aşezi peste blatul de biscuiţi. Dai prăjitura la frigider 3 ore înainte de a o servi. Ornezi cu câteva mure,o stropeşti cu dulceaţă şi presari alunele pisate.
































