Reţeta zilei: Prăjitură cu dovleac

1 71325 original jpg jpeg

Impresionează-i pe cei dragi cu o prăjitură dulce, care are la bază o legumă de sezon: dovleacul.

Ai nevoie de

200 g piure de dovleac copt300 g făină150 ml ulei300 g zahărsarezeama şi coaja de la 1 portocalăesenţă vanilie4 linguriţe praf de copt

zahăr pudră

frunze mentă

Freci ouăle cu zahărul până când obţii o cremă albă,apoi încorporezi uleiul în fir subţire. Amesteci făina cu bicarbonatul,le cerni şi le încorporezi îm ploaie. După ce le-ai omogenizat adaugi zeama şi coaja de portocală şi esenţa de vanilie,după gust. Mixezi şi ăncorporezi piureul de dovleac.

Tapetezi o tavă rotundă şi torni compoziţia. Întinzi uniform. Laşi în cuptorul încins,35-45 de minute,la foc mediu până trece testul scobitorii. Serveşti când s-a mai răcit cu zahăr pudră pe deasupra şi ornat cu frunze de mentă.

Dificultate medie

1 tavă

50’