Reţeta zilei: Prăjitură cu dovleac
Impresionează-i pe cei dragi cu o prăjitură dulce, care are la bază o legumă de sezon: dovleacul.
Ai nevoie de
200 g piure de dovleac copt300 g făină150 ml ulei300 g zahărsarezeama şi coaja de la 1 portocalăesenţă vanilie4 linguriţe praf de copt
zahăr pudră
frunze mentă
Freci ouăle cu zahărul până când obţii o cremă albă,apoi încorporezi uleiul în fir subţire. Amesteci făina cu bicarbonatul,le cerni şi le încorporezi îm ploaie. După ce le-ai omogenizat adaugi zeama şi coaja de portocală şi esenţa de vanilie,după gust. Mixezi şi ăncorporezi piureul de dovleac.
Tapetezi o tavă rotundă şi torni compoziţia. Întinzi uniform. Laşi în cuptorul încins,35-45 de minute,la foc mediu până trece testul scobitorii. Serveşti când s-a mai răcit cu zahăr pudră pe deasupra şi ornat cu frunze de mentă.
Dificultate medie
1 tavă
50’