Reţeta zilei: Prăjitură cu foi şi ciocolată

Răsfaţă-te cu un desert simplu, cu ciocolată, ideal pentru orice moment al săptămânii. Vei vedea cât de repede va reuşi să te binedispună.
AI NEVOIE DE
Pentru foi
1 ou
400 g făină
100 g unt
100 g zahăr pudră
100 g smântână
½ linguriţă bicarbonat
Pentru cremă
500 ml lapte
200 g zahăr
2 ouă
4 linguri amidon
200 g ciocolată neagră
150 g unt
Pentru glazură
180 g ciocolată neagră
80 g frişcă
1 portocală
Mod de preparare
Pentru foi,mixezi untul cu zahărul pudră până când capătă o consistenţă cremoasă. Adaugi oul,smântâna şi omogenizezi. La final,încorporezi făina amestecată cu bicarbonatul. Înfăşori aluatul în folie şi-l laşi să se odihnească 20 de minute la temperatura camerei. Îl împarţi în două bucăţi egale din care întinzi foi. Le coci separat pe dosul tăvii şi le laşi să se răcească.
Pentru cremă,fierbi 400 ml de lapte cu zahărul şi ciocolata. Combini laptele rămas cu ouăle şi amidonul şi-l adaugi în laptele de pe foc când acesta clocoteşte. Amesteci continuu până când crema se îngroaşă,apoi dai deoparte. Freci spumă untul şi-l adaugi în cremă după ce aceasta s-a răcit.
Pui într-o tavă înaltă prima foaie,torni jumătate din cremă,o nivelezi şi aşezi a doua foaie. Pui restul de cremă,păstrând o parte din ea pentru decor.
Pentru glazură,topeşti ciocolata cu frişca şi o torni peste prăjitură. O dai la rece 2-3 ore. Decorezi cu restul de cremă şi felii de portocală.
Foto:Profimedia
































