Reţeta zilei: Prăjitură cu mere

Această reţetă, pe cât de simplă este de preparat, pe atât de apetisantă este!
Ai nevoie de
Pentru aluat
200 g unt
500 g făină
1 ou
50 g smântână
1 plic praf de copt
100 g zahăr
1 praf de sare
1 linguriţă esenţă de vanilie
Pentru umplutură
1 kg mere
1 praf de scorţişoară
2 linguri zahăr
zahăr pudră,pentru decor
Mod de preparare
Mixezi untul la temperatura camerei cu zahărul până capătă o consistenţă cremoasă. Încorporezi făina amestecată cu praful de copt,smântâna,oul,esenţa de vanilie şi sarea. Frămânţi până obţii un aluat elastic şi nelipicios. Îl împarţi în jumătate şi întinzi două foi.
Cureţi merele şi le dai prin răzătoare. Le amesteci cu zahărul şi scorţişoara şi le ţii pe foc până ce se evaporă sucul. Pui prima foaie de aluat într-o tavă tapetată,întinzi umplutura şi aşezi a doua foaie. Dai prăjitura la cuptor până se rumeneşte şi,după ce s-a răcit,o pudrezi cu zahăr.
1 tavă
Preparare 50’
Dificultate medie