Reţeta zilei: prăjitură cu piersici şi cremă de iaurt

1 70572 original jpg jpeg

Vara aceasta te poţi răsfăţa cu o prăjitură cu piersici şi cremă de iaurt. Reţeta este extreme de simplă, iar desertul va fi gata în cel mai scurt timp.

Ingrediente

Pentru blat

250 g făină

1 praf de copt

125 g unt

125 g zahăr pudră

4 ouă

1 praf sare

1 lămâie

Pentru crema de iaurt

250 ml frişcă lichidă

300 g iaurt

30 g zahăr pudră

1 pliculeţ gelatină

Pentru ornat

6-8 piersici feliate

1 plic tort-gelee

100 ml compot de piersici

Preparare

Pentru blat,separi albuşurile de gălbenuşuri. Freci untul cu zahărul 2 minute,adaugi gălbenuşurile pe rând şi amesteci bine. Pui sarea şi o linguriţă de zeamă de lămâie şi coajă rasă,după gust. Adaugi făina amestecată cu praful de copt. Amesteci toate ingredientele până la omogenizareşi întinzi o foaie groasă de 1 cm. O aşezi în tavă şi o dai la cuptor 20-30 de minute sau până trece testul scobitorii.

Între timp,prepari crema de iaurt. Baţi frişca tare,amesteci cu zahărul pudră şi încorporezi iaurtul. Prepari gelatina conform instrucţiunilor,apoi o omogenizezi în cremă. Torni compoziţia peste blatul de prăjitură după ce s-a răcit şi o nivelezi.

Aşezi piersicile feliate,prepari pliculeţul de tort gelee conform indicaţiilor şi îl amesteci cu compotul de piersici. Torni peste prăjitură şi dai la rece câteva ore,înainte să o tai.