Reţeta zilei: prăjitură cu piersici şi cremă de iaurt
Vara aceasta te poţi răsfăţa cu o prăjitură cu piersici şi cremă de iaurt. Reţeta este extreme de simplă, iar desertul va fi gata în cel mai scurt timp.
Ingrediente
Pentru blat
250 g făină
1 praf de copt
125 g unt
125 g zahăr pudră
4 ouă
1 praf sare
1 lămâie
Pentru crema de iaurt
250 ml frişcă lichidă
300 g iaurt
30 g zahăr pudră
1 pliculeţ gelatină
Pentru ornat
6-8 piersici feliate
1 plic tort-gelee
100 ml compot de piersici
Preparare
Pentru blat,separi albuşurile de gălbenuşuri. Freci untul cu zahărul 2 minute,adaugi gălbenuşurile pe rând şi amesteci bine. Pui sarea şi o linguriţă de zeamă de lămâie şi coajă rasă,după gust. Adaugi făina amestecată cu praful de copt. Amesteci toate ingredientele până la omogenizareşi întinzi o foaie groasă de 1 cm. O aşezi în tavă şi o dai la cuptor 20-30 de minute sau până trece testul scobitorii.
Între timp,prepari crema de iaurt. Baţi frişca tare,amesteci cu zahărul pudră şi încorporezi iaurtul. Prepari gelatina conform instrucţiunilor,apoi o omogenizezi în cremă. Torni compoziţia peste blatul de prăjitură după ce s-a răcit şi o nivelezi.
Aşezi piersicile feliate,prepari pliculeţul de tort gelee conform indicaţiilor şi îl amesteci cu compotul de piersici. Torni peste prăjitură şi dai la rece câteva ore,înainte să o tai.