Reţeta zilei: Prăjitură cu struguri şi brânză

Ai chef de un desert simplu, dar delicios? Încearcă această prăjitură cu struguri şi brânză!
Ai nevoie de
Pentru aluat
250 g făină
1 ou
100 g unt moale
2 linguri lapte rece
1 praf de copt
1 praf sare
Pentru umplutură
500 g brânză de vaci
150 g zahăr pudră
2 plicuri zahăr vanilat
2 linguri făină
1 linguriţă coajă de lămâie
5 ouă
200 g struguri albi şi roşii
Preparare
Faci o adâncitură în mijlocul făinii,pui sarea şi praful de copt. Adaugi untul,oul şi laptele şi frămânţi un aluat elastic. Îl întinzi în foaie groasă de 1 cm,apoi îl aşezi într-o tavă tapetată,şi îl dai la copt 15-20 de minute.
Amesteci brânza de vaci cu zahărul pudră şi zahărul vanilat,cu făina,coaja de lămâie şi gălbenuşurile,
apoi încorporezi în cremă albuşurile bătute spumă tare. Torni umplutura de brânză peste aluat,aşezi boabele de struguri spălate şi uscate,şi introduci în cuptor,la 180 °C,încă 30 de minute.
Foto:Profimedia