Reţeta zilei: Prăjitură din foi umplute cu frişcă şi nucă

1 72539 original jpg jpeg

Prăjitura din foi cu miere de albine umplute cu frişcă şi nucă este dulcele perfect pentru Crăciun, mai ales dacă vrei să-ţi surprinzi musafirii. Este un desert special, uşor de preparat şi nu este deloc costisitor.

Ingrediente:Pentru foi

-2 ouă

-50 gr unt

-2 linguri miere

-5 linguri lapte

-500 grame făină

-zahăr vanilat

-1 linguriţă bicarbonat de sodiu

Citeşte şi:Reţeta zilei:Prăjitura „O noapte la Veneţia”

Pentru cremă:

-500 ml frişcă

-200 gr nucă măcinată

-1 esenţă de rom

Pentru glazură:

-nutela sau fineti

-50 gr frişcă

Mod de preparare:

Iei un vas în care adaugi toate

pentru foi,mai puţin făina. Amesteci bine până obţii o pastă. Începi să adaugi făina,puţin câte puţin,până aluatul devine mai tare.

Îl împarţi în 4 bucăţi,adică vor ieşi 4 foi. Începi să întinzi una câte una şi le coci pe dosul tăvii,pe care o ungi cu ulei şi o tapetezi cu făină. Nu le laşi la cuptor mai mult de 6 minute,doar până capătă o culoare aurie. Foile se lasă la răcit.

Baţi smântâna până devine frişcă,peste care adaugi nuca măcinată şi esenţa de rom. Amesteci bine cu o lingură.

Înainte de a începe să întinzi pe foi crema de frişcă,însiropează-le cu un amestec de apă fierbinte şi zahăr.

Citeşte şi:Prăjitura Snickers,desertul delicios de Crăciun

Iei prima foie,o însiropezi şi începi să întinzi crema de frişcă cu

. La fel faci şi cu celelalte foi.

La final,deasupra întinzi un strat mai gros de nutella,pe care o amesteci cu frişcă simplă. Se va întinde mult mai uşor. Se lasă până a doua zi,când o poţi tăia.

Credit foto:www.vickysrecipes.wordpress.com