Reţeta zilei: Prăjitură din foi umplute cu frişcă şi nucă

Prăjitura din foi cu miere de albine umplute cu frişcă şi nucă este dulcele perfect pentru Crăciun, mai ales dacă vrei să-ţi surprinzi musafirii. Este un desert special, uşor de preparat şi nu este deloc costisitor.
Ingrediente:Pentru foi
-2 ouă
-50 gr unt
-2 linguri miere
-5 linguri lapte
-500 grame făină
-zahăr vanilat
-1 linguriţă bicarbonat de sodiu
Citeşte şi:Reţeta zilei:Prăjitura „O noapte la Veneţia”
Pentru cremă:
-500 ml frişcă
-200 gr nucă măcinată
-1 esenţă de rom
Pentru glazură:
-nutela sau fineti
-50 gr frişcă
Mod de preparare:
Iei un vas în care adaugi toate
pentru foi,mai puţin făina. Amesteci bine până obţii o pastă. Începi să adaugi făina,puţin câte puţin,până aluatul devine mai tare.
Îl împarţi în 4 bucăţi,adică vor ieşi 4 foi. Începi să întinzi una câte una şi le coci pe dosul tăvii,pe care o ungi cu ulei şi o tapetezi cu făină. Nu le laşi la cuptor mai mult de 6 minute,doar până capătă o culoare aurie. Foile se lasă la răcit.
Baţi smântâna până devine frişcă,peste care adaugi nuca măcinată şi esenţa de rom. Amesteci bine cu o lingură.
Înainte de a începe să întinzi pe foi crema de frişcă,însiropează-le cu un amestec de apă fierbinte şi zahăr.
Citeşte şi:Prăjitura Snickers,desertul delicios de Crăciun
Iei prima foie,o însiropezi şi începi să întinzi crema de frişcă cu
. La fel faci şi cu celelalte foi.
La final,deasupra întinzi un strat mai gros de nutella,pe care o amesteci cu frişcă simplă. Se va întinde mult mai uşor. Se lasă până a doua zi,când o poţi tăia.