Reţeta zilei: Pui cu ardei şi orez

1 70664 original jpg jpeg

Carnea de pui este un ingredient din care pot fi preparate atât de multe feluri de mâncare, atât simple pentru începătoarele în bucătărie, cât şi mai rafinate, pentru gospodine.

Ai nevoie de

1 ardei gras roşu

1 ardei gras galben

1 ardei gras verde

2-3 fire ceapă verde

400 g carne de pui

100 g orez

sare

piper

ulei

Cum se prepară

Speli carnea,o tamponezi cu un şervet absorbant,o tai fâşii,o dai cu sare şi o ţii la frigider cel puţin 30 de minute. Speli ardeii,îi cureţi de cotor şi seminţe şi îi tai feliuţe. Fierbi orezul urmând instrucţiunile de pe ambalaj.

Încingi ulei într-o tigaie şi rumeneşti bucăţile de pui pe fiecare parte,apoi le scoţi pe un şervet absorbant,pentru a elimina surplusul de grăsime. În aceeaşi tigaie înăbuşi bucăţile de ardei. Când s-au mai înmuiat,adaugi orezul şi carnea,amesteci,potriveşti de sare şi piper şi laşi la foc mediu,până se pătrunde bine carnea. Serveşti cu ceapă verde tocată.