Reţeta zilei: Supă de roşii cu porumb
Dacă îţi place supa de roşii, trebuie să încerci această variantă cu porumb!
Ingrediente
2 morcovi300 g porumb1 ceapă mare1 ardei gras verde1 ardei gras roşu½ păstârnac1 ţelină2 linguri ulei
2 l apă sau supă de legume
2 kg roşii
sare
piper
busuioc
Preparare
Cureţi morcovii,ceapa,ţelina şi păstârnacul şi le tai mărunt. Speli ardeii,îndepărtezi codiţa şi seminţele şi pe cel roşu îl tai mărunt. Pui legumele la călit într-o oală încinsă cu ulei. După ce s-au înmuiat,adaugi 2 litri de apă sau supă de legume.
Separat,pui roşiile la fiert cu un praf de sare. Când încep să se crape,le scoţi cu o paletă. Le descojeşti şi le dai prin răzătoare şi le adaugi împreună cu boabele de porumb în vasul cu legume. Laşi pe foc 30 de minute. Potriveşti de sare şi piper şi serveşti cu ardeiul verde tăiat fâşii şi frunze proaspete de busuioc.
Foto:profimedia