Reţeta zilei: Tartă cu caise şi brânză

Prepară pentru cei dragi o tartă delicioasă cu caise şi brânză.
Ingrediente de care ai nevoie:
Pentru aluat
150 g făină
90 g unt
1 linguriţă zahăr
1 ou
1 lingură apă rece
1 vârf cuţit sare
Pentru umplutură
500 g brânză de vaci
4-5 ouă
200 g zahăr
1 plic zahăr vanilat
4-5 linguri smântână
1-2 linguri făină
8 caise
Mod de preparare:
Pentru aluat,omogenizezi făina cu zahărul,sarea,apa rece,gălbenuşurile şi untul.
Frămânţi şi pui la frigider aluatul cel puţin 2 ore.
Pentru umplutură,amesteci brânza cu smântâna,ouăle,zahărul şi făina,iar la final adaugi zahărul vanilat.
Întinzi o foaie de aluat potrivit de groasă şi o aşezi într-o tavă tapetată. O înţepi din loc în loc,apoi adaugi compoziţia de brânză.
Deasupra pui jumătăţi de caise şi dai tava la cuptor 40-50 de minute,până se rumeneşte uşor. După ce s-a răcit,o pudrezi cu zahăr.
Dificultate medie
Minute 90ʹ
1 tartă