Reţeta zilei: Tartă cu caise şi brânză

1 70231 original jpg jpeg

Prepară pentru cei dragi o tartă delicioasă cu caise şi brânză.

Ingrediente de care ai nevoie:

Pentru aluat

150 g făină

90 g unt

1 linguriţă zahăr

1 ou

1 lingură apă rece

1 vârf cuţit sare

Pentru umplutură

500 g brânză de vaci

4-5 ouă

200 g zahăr

1 plic zahăr vanilat

4-5 linguri smântână

1-2 linguri făină

8 caise

Mod de preparare:

Pentru aluat,omogenizezi făina cu zahărul,sarea,apa rece,gălbenuşurile şi untul.

Frămânţi şi pui la frigider aluatul cel puţin 2 ore.

Pentru umplutură,amesteci brânza cu smântâna,ouăle,zahărul şi făina,iar la final adaugi zahărul vanilat.

Întinzi o foaie de aluat potrivit de groasă şi o aşezi într-o tavă tapetată. O înţepi din loc în loc,apoi adaugi compoziţia de brânză.

Deasupra pui jumătăţi de caise şi dai tava la cuptor 40-50 de minute,până se rumeneşte uşor. După ce s-a răcit,o pudrezi cu zahăr.

Dificultate medie

Minute 90ʹ

1 tartă