Reţeta zilei: Tartă cu ridichi şi ceapă verde

Ce poate fi mai gustos decât o tartă cu ridichi şi ceapă verde, pe care poţi s-o prepari într-o oră?
Pentru aluat
300 g făină
150 g unt
1 ou
Pentru umplutură
1 legătură ridichi
1 legătură ceapă verde
300 g smântână
100 g brânză tare
3 ouă
sare
piper
½ linguriţă coriandru
50 g caşcaval ras
Mod de preparare
Tai untul cubuleţe şi-l amesteci cu făina şi oul. Înfăşori aluatul în folie alimentară şi-l dai la rece 30 de minute. Întinzi aluatul într-o forma de tartă tapetată şi-l înţepi din loc în loc cu furculiţa. Dai forma din nou la frigider.
Speli ceapa verde şi o toci. Speli şi tai capetele ridichilor şi le tai felii subţiri. Tai jumătate din cantitatea de brânză cubuleţe,iar restul o dai prin răzătoare.
Amesteci ouăle bătute cu smântâna,brânza rasă,sare şi piper după gust şi coriandru. Torni compoziţia peste aluat. Aşezi cubuleţele de brânză din loc în loc feliile de ridichi şi ceapa. Dai la cuptorul încins până se rumeneşte. Cu 5-10 minute înainte de a o scoate din cuptor,presari caşcavalul pe deasupra. Serveşti caldă.
Dificultate mică
60’
1 tartă