Reţeta zilei: Tartă cu vinete

1 71050 original jpg jpeg

Dacă vinetele sunt preferatele tale, trebuie să încerci această reţetă de tartă, extrem de simplă!

Ai nevoie de

Pentru aluat

150 g unt

300 g făină

1 ou

2 linguri apă

sare

Pentru umplutură

1 vănătă mică

250 g brânză

100 g smântână

2 ouă

2 linguri ulei

1 ceapă mică

sare

piper

pătrunjel

Preparare

Amesteci făina cu untul rece,tăiat cubuleţe,şi sare. Când aluatul capătă o consistenţă sfărâmicioasămicioasă,încorporezi oul şi apa,frământând până se omogenizează. Înfăşori aluatul în folie alimentară şi-l dai la rece o oră. Tai vânăta felii,le sărezi şi le laşi 15 minute,după care le ştergi cu un şervet de hârtie. Toci ceapa şi o căleşti în ulei până devine sticloasă,după care adaugi vânăta tăiată cubuleţe şi rumeneşti puţin. Mixezi brânza bine scursă cu smântâna,adaugi ouăle,sare,piper,după gust,pătrunjel tocat şi vinetele. Întinzi aluatul în tavă,inclusiv pe margini,pui compoziţia şi o nivelezi. Dai tarta la cuptor până devine uşor arămie. O tai felii doar după ce s-a răcit.

Foto Profimedia