Reţeta zilei: Tartă cu vinete

Dacă vinetele sunt preferatele tale, trebuie să încerci această reţetă de tartă, extrem de simplă!
Ai nevoie de
Pentru aluat
150 g unt
300 g făină
1 ou
2 linguri apă
sare
Pentru umplutură
1 vănătă mică
250 g brânză
100 g smântână
2 ouă
2 linguri ulei
1 ceapă mică
sare
piper
pătrunjel
Preparare
Amesteci făina cu untul rece,tăiat cubuleţe,şi sare. Când aluatul capătă o consistenţă sfărâmicioasămicioasă,încorporezi oul şi apa,frământând până se omogenizează. Înfăşori aluatul în folie alimentară şi-l dai la rece o oră. Tai vânăta felii,le sărezi şi le laşi 15 minute,după care le ştergi cu un şervet de hârtie. Toci ceapa şi o căleşti în ulei până devine sticloasă,după care adaugi vânăta tăiată cubuleţe şi rumeneşti puţin. Mixezi brânza bine scursă cu smântâna,adaugi ouăle,sare,piper,după gust,pătrunjel tocat şi vinetele. Întinzi aluatul în tavă,inclusiv pe margini,pui compoziţia şi o nivelezi. Dai tarta la cuptor până devine uşor arămie. O tai felii doar după ce s-a răcit.
Foto Profimedia