Reţeta zilei: Tort cu frişcă şi mac

O reţetă festivă de tort diplomat care se prepară uşor.
1 tort/ Preparare 50’/ Dificultate medie
Ai nevoie de
Pentru blat
125 g făină
100 g unt
250 ml apă
1 praf de sare
3 ouă
Pentru umplutură
750 g smântână pentru frişcă
200 g zahăr
2 linguri mac
2 plicuri gelatină
1 banană
dulceaţă de afine roşii
Pas 1
Fierbi apa cu untul şi,când începe să clocotească,încorporezi făina,sarea şi amesteci repede până când aluatul se desprinde de baza vasului. Dai deoparte şi,după ce s-a răcorit,adaugi ouăle şi omogenizezi.
Pas 2
Pui compoziţia în poş şi o aşezi în tava de tort tapetată. Dai blatul la cuptor până se rumeneşte,după care îl scoţi şi-l laşi la răcit.
Pas 3
Baţi smântâna rece cu zahărul până se transformă în frişcă. Încorporezi macul şi gelatina,preparată conform instrucţiunilor de pe ambalaj.
Pas 4
Torni umplutura peste blat în tavă,o nivelezi şi o dai la rece peste noapte. A doua zi decorezi tortul cu felii de banane şi dulceaţă de afine roşii.
Sfat
Pentru tortul diplomat,alege o smântână cât mai grasă ca să poţi scădea din cantitatea de gelatină utilizată. De asemenea,smântâna trebuie să fie cât mai rece când o prepari. Este bine să amesteci energic frişca cu gelatina,în caz contrar se vor forma cocoloaşe.