Reţeta zilei: Vinete cu roşii la cuptor

Aştepţi musafiri importanţi şi vrei să-i impresionezi cu talentele tale într-ale gătitului? Îţi propunem o reţetă uşor de făcut. Respectă gramajele şi mâncarea ta va fi pe placul celor mai pretenţioşi invitaţi.
Ai nevoie de:
2 vinete,
150 g brânză de capră,
5 roşii,
4 căţei de usturoi,
1 lingură ulei,
sare,
piper,
cimbru,
busuioc,
25 g caşcaval.
Mod de preparare
Tai vinetele felii,le sărezi,le laşi 15 minute,după care le ştergi cu şervete din hârtie. Opăreşti roşiile,păstrezi pentru decor,le descojeşti,le toci şi le amesteci cu usturoiul pisat. Ungi o formă rotundă cu ulei,aşezi un strat de vinete,condimente după gust,un strat de roşii şi brânza feliată. Pui un alt strat de vinete şi roşii tocate. Dai tava la cuptor până se înmoaie vinetele,după care o scoţi,razi caşcavalul şi mai ţii la foc mic până se gratinează. Decorezi cu busuioc proaspăt şi cubuleţe de roşii.
1 tavă
Preparare 50’
Dificultate medie