Reţete de supe perfecte pentru sezonul rece

1 65477 original jpg jpeg

Cine spune că doar iarna este cel mai bun anotimp pentru a mânca supe? Aceste supe deliciose şi hrănitoare pot fi consumate pe tot parcursul anului. Atât supele reci şi cele calde sunt foarte bune pentru sănătate şi beneficiezi de carne şi legume în cel mai bun mod.

1. Supă de cartofi şi broccoliIngrediente

-500 ml de apă

-5-6 cartofi  

-2 cepe

-1 morcov

-broccoli,curăţat şi tocat

-piperul negru,după gust

-sare,după gust

Mod de preparare:

După ce ai spălat şi curăţat toate legumele,taie cartofii cuburi,ceapa tocată normal,iar morcovul tăiat rondele. Între timp,pune într-o oală,500 ml de apă,la foc mediu. Adaugă cartofii şi celelalte legume până fierb. Apoi,adaugă broccoli,la fel,lăsat până fierbe. După ce au fiert,îndepărtează oala de pe foc ca să se răcească. Apoi,cu un blender,amestecă până supă devine cremoasă de la cartofi şi broccoli. După ce ai terminat,presară piper şi sare,după gust. Dacă îţi place,adaugă nişte frunze de mentă,tocate fin.

2. Supa de pui şi lapte de cocos Ingrediente

-ceapă-1,tocată

-carne de pui-225 g,tăiată bucăţi

-200 ml lapte de cocos

-100 g de ciuperci,felii

-o cană de orez brun,fiert

-frunze de coriandru tocate

-o jumătate de linguriţă de zahăr brun

-sucul de la o lămâie

Mod de preparare:

Prima dată,pune la fiert carnea de pui şi orezul brun,pentru supă. După ce au fiert,pune într-o oală două căni de zeamă de la pui,o cană de apă,ceapa şi linguriţa de zahăr. Pune oala pe foc şi las--o să fiarbă 8-10 minute. După care,adaugă bucăţile de pui,laptele de cocos,orezul fiert şi ciupercile. Amestecă bine şi mai lasă-le să fiarbă încă 5 minute. Adaugă frunzele de coriandru tocate,sucul de lămâie,sarea şi piperul,după gust. Este gata de servit!