Reţete pentru un mic-dejun proteic

1 68355 original jpg jpeg

Un mic-dejun săţios îţi dă energie şi te fereşte de poftele culinare nesănătoase. În cele ce urmează găseşti câteva idei de a pregăti rapid mesele de dimineaţă.

Shake cu banană

O băutură delicioasă care-ţi dă energie este shake-ul cu banană. O poţi lua cu tine imediat ce e gata,dacă te grăbeşti. Pentru a-l prepara nu trebuie decât să mixezi,cu ajutorul unui blender,o banană,o cană cu lapte semi-degresat,cu 1,5% grăsime şi două linguriţe de unt de arahide. Acesta din urmă îţi confer un plus de proteine,4 g la o lingură,energie şi o capacitate mai maire de concentrare,dar trebuie consumat cu măsură,pentru că îngraşă.

Iaurt cu miere

Combină 1-2 iaurturi mici,simple,de 2% grăsime cu o mână de cereale integrale şi o lingură de miere. Pentru un mic dejun mai sănătos,pune şi o mână de fructe de pădure,miezul a 2-3 nuci sau o lingură de seminţe de chia sau de mix de seminţe crude (floarea-soarelui,dovleac,in,susan). Un iaurt îţi aduce circa 4 g proteine. Sunt surse bune de proteine atât cerealele,care au 12 g de proteine la suta de grame,cât şi seminţele.

Brânză de vaci cu avocado

Pentru micul-dejun,brânza de vaci e excelentă,mai ales că,pe lângă proteine îţi aduce şi vitamina A,calciu. Adaugă un avocado bine copt,zdrobit cu furculiţa sau tăiat cubuleţe la o cutie de brânză de vaci pe care ai amestecat-o cu o linguriţă de mix de seminţe. Brânza de vaci îţi aduce 17 g de proteine,iar 100 g avocado 4 g proteine.

Pâine prăjită cu ou

Nimic mai simplu şi mai bun decât un mic-dejun cu felii de pâine prăjite în cuptor,acoperite cu brânză de vaci şi felii de ou fiert. O altă variantă,mai bogată în proteine,este aceasta:ungi feliile de pâine cu pastă de avocado şi cu câte un ou prăjit presărat apoi cu puţină sare şi un pic de piper.

Sandviş fierbinte

Pe două felii de pâine unse cu unt pune un amestec făcut dintr-un ou,o linguriţă pastă de roşii,50 g brânză sau caşcaval,piper. Bate oul cu pasta de roşii,rade deasupra brânza,piperează şi omogenizează toate ingredientele. Întinde amestecul pe feliile de pâine şi dă totul la cuptor aproximativ 5 minute până se rumenesc.

Ouă umplute

Fierbe ouăle tari,taie-le apoi pe jumătate şi separă gălbenuşurile de albuşuri. Separat,pregăteşti umplutura dintr-o ceapă mică,un ardei gras şi 4-5 roşii cherry. Căleşte ceapa mărunţită şi ardeii tăiaţi cubuleţe,apoi,după ce dai vasul de foc,adaugă roşiile date pe răzătoare,gălbenuşurile şi,dacă doreşti pateu de ficat. Amestecă bine totul până obţii o pastă. Umple cu ea albuşurile de ou. Le poţi pune deasupra şi puţină maioneză.