Roşii umplute

1 59252 original jpg jpeg

Ingrediente: 8 roşii, 500 g carne tocată (amestec vită cu porc), 1 praz,1 ceapă tocată, sare, piper1 legătură de mărar, tocat, 1 legătură de pătrunjel, tocat, 1 mână de orez spălat, ulei.

Cum se prepară

Roşiile le speli,le tai un capac şi le cureţi de miez,pe care nu-l arunci,ci îl foloseşti ca sos. Le pui la scurs cu gura în jos. Cureţi prazul de 1-2 straturi de foi,îl toci,îl pui într-o strecurătoare şi-l speli sub jet de apă. Laşi la scurs. Încingi uleiul,pui ceapa şi prazul,căleşti puţin şi adaugi orezul.

Pui carnea şi căleşti până când aceasta nu mai face spumă. Dai deoparte şi laşi la răcit. Presari verdeaţa tocată,potriveşti de sare şi piper şi amesteci.

Umpli roşiile cu amestecul de carne şi le acoperi cu căpăcelele. Le pui într-un vas,torni deasupra sosul,dacă mai e cazul şi puţină apă fierbinte şi dai la cuptor pentru cel puţin o oră. Încerci dacă umplutura este fiartă şi opreşti focul.

Dificultate medie4 porţiiPreparare 60’