Roşii umplute cu orez şi ciuperci

1 75701 original jpg jpeg

Dacă eşti în căutarea unei alternative la clasicii ardei umpluţi, această reţetă este posibil să-ţi placă!

Ai nevoie de

5 roşii50 g orez fiert1 ceapă6-7 ciuperci3-4 linguri uleisarepiper2 fire ceapă verdeboia de ardei, opţional

Preparare

Tai capacele la roşii, le scoţi miezul şi le laşi la scurs cu scobitura în jos. Toci ceapa şi o căleşti în ulei până când devine sticloasă, apoi adaugi ciupercile feliate şi mai ţii pe foc până când scade zeama lăsată. Adaugi orezul, sare şi piper după gust, omogenizezi şi dai deoparte.

Umpli roşiile cu această compoziţie, le pui capacele şi le aşezi într-o tavă. Torni puţină apă şi dai tava la cuptor până când scade apa. Înainte să serveşti, pui cepele verzi tocate şi presari boia de ardei, după gust.