Ruladă cu banane şi frişcă

În locul ruladei din comerţ poţi face foarte uşor una cu banane, frişcă şi fulgi de ciocolată. Într-o oră este gata.
Ai nevoie de
Pentru blat
1 lingură cu vârf făină
40 g pudră de cacao
5 ouă
150 g zahăr
sare
Pentru umplutură
2 pliculeţe gelatină750 ml frişcă lichidă1 esenţă de vanilie60 g zahăr pudră3 linguri praf de cappuccino instantzeama de la o lămâie3 bananefulgi de ciocolată pentru decor
Cum se prepară
Pentru blat,amesteci gălbenuşurile cu 100 g zahăr până obţii o spumă,albuşurile le baţi cu restul de zahăr şi un praf de sare,iar făina o cerni cu pudra de cacao. Amesteci cele trei compoziţii uşor,de jos în sus,apoi torni aluatul obţinut într-o tavă tapetată cu foaie de copt şi o dai10-15 minute în cuptorul bine încins. Scoţi blatul pe un prosop umezit,îl rulezi cu grijă şi îl laşi să se răcească.
Pui gelatina la înmuiat în apă rece,după care o topeşti,fără să dea în clocot,pe baie de aburi. Baţi frişca împreună cu zahărul pudră,praful de cappuccino şi cu esenţa. Adaugi gelatina topită şi amesteci bine. Întinzi 2/3 din cremă peste blatul derulat şi aşezi bananele tăiate felii,pe care le-ai stropit în prealabil cu zeamă de lămâie. Rulezi şi dai la frigider,ca să se întărească crema,apoi o scoţi şi o îmbraci rulada cu crema rămasă şi decorezi cu fulgi de ciocolată.































