Ruladă cu cremă de brânză

1 68324 original jpg jpeg

O reţetă dulce, foarte simplu de preparat.

Ai nevoie de

Pentru blat:

4 ouă,180 g zahăr,50 g iaurt,4 linguri ulei,1 linguriţă esenţă de vanilie,200 g sfeclă roşie,180 g făină,1 praf de sare

Pentru umplutură: 

250 g brânză proaspătă de vaci,120 g mascarpone,120 g unt,250 g zahăr pudră,zahăr tos,pentru decor

Mod de preparare:

Coci sfecla,o descojeşti şi o pasezi,până obţii un piure fin. Mixezi ouăle cu zahărul aproximativ 10 minute,până când compoziţia îşi dubleză volumul. Încorporezi iaurtul,vanilia şi uleiul.

La final adaugi piureul de sfeclă,făina şi puţină sare. Torni compoziţia într-o tavă tapetată şi o ţii la cuptor până trece testul scobitorii. Scoţi blatul din tavă,cu tot cu hârtie,îl aşezi pe un prosop curat şi-l rulezi.

Mixezi brânza bine scursă cu crema de mascarpone şi untul până ce se omogenizează. Adaugi zahărul pudră şi mai freci 2-3 minute. Separi hârtia de blat,întinzi crema şi rulezi. Dai rulada la rece pentru o oră şi o serveşti presărată cu zahăr.

1 ruladă

Preparare 70’

Dificultate medie