Ruladă cu mac şi cu vişine
Ce ai nevoie: Pentru aluat:› 250 g făină› 1 gălbenuş› 1 albuş› 2 linguri ulei› 125 ml smântână
Pentru umplutură:
› 200 g mac› 300 g vişine proaspete sau conservate› 200 g zahăr brun
1 Pentru aluat,se pune făina amestecată cu un praf de sare sub formă de fântână pe o planşetă. Se adaugă un gălbenuş,uleiul,smântâna şi se frământă un aluat potrivit de tare. Se lasă la temperatura camerei 30 de minute.
2 Se pun macul şi zahărul brun într-un castron,se adaugă 100 ml de apă,se amestecă şi se lasă să se umfle 20 de minute. Se spală vişinele,se curăţă de sâmburi şi se lasă să se scurgă.
3 Se presară făină pe blat şi se întinde o foaie subţire cu dimensiunea de 50x40 cm,apoi se taie în două fâşii.
4 Se aşază pe mijlocul fiecărei bucăţi de aluat compoziţie de mac,se pun vişine şi se ung marginile cu albuş bătut. Se rulează,aducând capetele în interior,şi se ung la final cu albuş bătut.
5 Se aşază rulourile pe o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se introduc la cuptor pentru 30-40 de minute. Se lasă să se răcească în tavă şi se taie bucăţi.