Salata de boeuf pentru Crăciun. Iese ca la mama acasă!

1 84437 original jpg jpeg

Nu sunt sărbători de iarnă fără un platou cu salata de boeuf! Cine a copilărit în anii 90 ştie despre ce vorbim. Şi, cum mai sunt câteva zile până la Crăciun şi Revelion, îţi propunem să învăţăm împreună să facem salata de boeuf pentru Crăciun.

Ingrediente salata de boeuf pentru Crăciun

700 de grame rasol de vită sau alt tip de carne de vită cu os (de exemplu coaste inferioare)

350 de grame de morcovi (3 morcovi medii)

500 de grame de cartofi

150 de grame de rădăcină de păstârnac

100 de grame de rădăcină de ţelină

100 de grame de rădăcină de pătrunjel

150 de grame de ceapă (2 cepe medii)

100 de grame de mazăre boabe (proaspătă, congelată sau din conservă)

150 de grame de castraveciori muraţi în oţet

250 de grame de maioneză + 30 de grame de maioneză pentru decor

zeama de la 1/2 – 1 lămâie (după gust)

50 de grame de muştar

sare şi piper alb

Mod de preparare salata de boeuf pentru Crăciun

Carnea se pune la fiert în 4 litri de apă rece şi jumătate de lingură de sare. Se lasă să fiarbă şi se adună spuma formată la suprafaţă, până când nu se mai formează.

Apoi se adaugă zarzavaturile întregi, spălate şi curăţate. Inclusiv ceapa. Se fierbe la foc mic, timp de 3 ore. Totul trebuie să fie moale, mai ales carnea. Cartofii se vor fierbe separat într-o oală, cu coajă pe ei.

Se strecoara ingredientele de zeamă. Ceapa se aruncă, iar restul se taie în cubuleţe mici după ce s-au mai răcit. Mazărea din conservă se va scurge şi spăla cu apă rece înainte de a fi amestecată cu restul ingredientelor.

După ce ai tocat toate ingredientele în cubuleţe de dimensiunea boabelor de mazăre, adaugă-le într-un bol mare, la grămada. Amesteca-le şi adaugă câteva linguriţe cu maioneză de casă sau din comert.

Nu uita să pui şi câteva linguriţe de muştar. Adaugă sare şi piper, după gust. Amestecă bine de tot maioneza cu toate legumele astfel încât să fie toate acoperite de maioneză.

Lasă amestecul la frigider 3 ore pentru ca aromele să se întrepătrundă. Apoi gustă şi, dacă mai e nevoie de ceva, adaugă în plus. Pune salata pe platouri şi ornează cu un strat subţire de maioneză.

Pentru a o decora poţi folosi gogoşari, albuşuri de ouă fierte, măsline, castraveţi muraţi, frunze de pătrunjel etc.Poftă bună!

Sursa: lauralaurentiu.ro



Recente

chalo garcia 9pszsLaXh7A unsplash jpg
Rulada de bezea cu mascarpone  Sursa foto shutterstock 2550892545 jpg
Ce contează cu adevărat când alegi un cuptor incorporabil   ghidul tău pentru 2025 jpg
Sarmale de post  Sursa foto shutterstock 1922971265 jpg
e1ac91fad47f6e4b8fd68a47a7b4d76926 jpg
clickpentrufemei ro   Cum sa alegi o jacheta de dama care sa combine stilul  i func ionalitatea imag principala jpg
Minitarte cu stafide si nuci  Sursa foto shutterstock 2102404258 jpg
woman with eating disorder trying eat healthy jpg
craciunite 4 jpg
Tocanita cu linte si dovleac  Sursa foto shutterstock 1521090608 jpg
young woman home clothes sitting sofa use spray nose jpg
woman happy winter park jpg
Tarta cu ciocolata  Sursa foto shutterstock 2393286455 jpg
ramai confortabila ramai eleganta tendinte obligatorii in materie de incaltaminte de iarna pentru femei jpg
femeie eleganta sarbatori craciun 17597 jpg
Supa cu afumatura  Sursa foto shutterstock 1780012733 jpg
Rulada gem de caise  Sursa foto shutterstock 2076683032 jpg
CLICKPENTRUFEMEI amanda vick ohWf6YuzOQk unsplash jpg
Peste pe pat de varza  Sursa foto shutterstock 2363702885 jpg
Armonizarea facială cum îți poți îmbunătăți trăsăturile într un mod natural și echilibrat jpg