Salata de boeuf pentru Crăciun. Iese ca la mama acasă!

1 84437 original jpg jpeg

Nu sunt sărbători de iarnă fără un platou cu salata de boeuf! Cine a copilărit în anii 90 ştie despre ce vorbim. Şi, cum mai sunt câteva zile până la Crăciun şi Revelion, îţi propunem să învăţăm împreună să facem salata de boeuf pentru Crăciun.

Ingrediente salata de boeuf pentru Crăciun

700 de grame rasol de vită sau alt tip de carne de vită cu os (de exemplu coaste inferioare)

350 de grame de morcovi (3 morcovi medii)

500 de grame de cartofi

150 de grame de rădăcină de păstârnac

100 de grame de rădăcină de ţelină

100 de grame de rădăcină de pătrunjel

150 de grame de ceapă (2 cepe medii)

100 de grame de mazăre boabe (proaspătă, congelată sau din conservă)

150 de grame de castraveciori muraţi în oţet

250 de grame de maioneză + 30 de grame de maioneză pentru decor

zeama de la 1/2 – 1 lămâie (după gust)

50 de grame de muştar

sare şi piper alb

Mod de preparare salata de boeuf pentru Crăciun

Carnea se pune la fiert în 4 litri de apă rece şi jumătate de lingură de sare. Se lasă să fiarbă şi se adună spuma formată la suprafaţă, până când nu se mai formează.

Apoi se adaugă zarzavaturile întregi, spălate şi curăţate. Inclusiv ceapa. Se fierbe la foc mic, timp de 3 ore. Totul trebuie să fie moale, mai ales carnea. Cartofii se vor fierbe separat într-o oală, cu coajă pe ei.

Se strecoara ingredientele de zeamă. Ceapa se aruncă, iar restul se taie în cubuleţe mici după ce s-au mai răcit. Mazărea din conservă se va scurge şi spăla cu apă rece înainte de a fi amestecată cu restul ingredientelor.

După ce ai tocat toate ingredientele în cubuleţe de dimensiunea boabelor de mazăre, adaugă-le într-un bol mare, la grămada. Amesteca-le şi adaugă câteva linguriţe cu maioneză de casă sau din comert.

Nu uita să pui şi câteva linguriţe de muştar. Adaugă sare şi piper, după gust. Amestecă bine de tot maioneza cu toate legumele astfel încât să fie toate acoperite de maioneză.

Lasă amestecul la frigider 3 ore pentru ca aromele să se întrepătrundă. Apoi gustă şi, dacă mai e nevoie de ceva, adaugă în plus. Pune salata pe platouri şi ornează cu un strat subţire de maioneză.

Pentru a o decora poţi folosi gogoşari, albuşuri de ouă fierte, măsline, castraveţi muraţi, frunze de pătrunjel etc.Poftă bună!

Sursa: lauralaurentiu.ro



Recente

shutterstock 492832387 jpg
curatenie   shutterstock 2087041777 jpg
shutterstock 551226070 jpg
Cauți un cadou de nuntă practic Iată 5 electrocasnice premium care vor transforma casa mirilor jpg
Tort cu alune si frisca  Sursa foto shutterstock 1995463784 jpg
Orez arabesc  Sursa foto shutterstock 417836704 jpg
shutterstock 404179420 jpg
Prajitura cu mere  Sursa foto shutterstock 2179100211 jpg
clickpentrufemei ro (22) jpg
Orez negru cu legume  Sursa foto shutterstock 371703877 jpg
shutterstock 2581336237 jpg
Choux uri cu frisca si capsuni  Sursa foto shutterstock 2017598543 jpg
shutterstock 2062779884 jpg
Peste pane cu bere  Sursa foto shutterstock 178185473 jpg
shutterstock 2471287099 jpg
shutterstock 2088920074 jpg
Prajitura cu frisca si biscuiti  Sursa foto shutterstock 378077170 jpg
Crochete de cartofi cu mozzarella  Sursa foto shutterstock 1295330584 jpg
Poza de cover  Cum sa creezi un colt de poveste cu ajutorul magnoliilor  Sfaturi si recomandari practice Magnolie, flori, casa, curte, gradina jpg
Istoria brățărilor de gleznă De la simboluri sacre la accesorii moderne jpg