Salată de orez cu pui

1 81407 original jpg jpeg

Sunt atât de multe reţete în care orezul este ingredientul principal. Iată doar o idee!

Ai nevoie de

1 piept de pui2 pulpe de pui dezosate1 ardei verde1 ardei galben1 roşie50 g orez cu bobul lung150 ml apă250 ml beresarepiper2 fire ceapă verde1 linguriţă sos de soia7-8 linguri ulei

Mod de preparare

Tai pieptul şi îl pui într-un vas uns cu ulei, adaugi pulpele şi dai carnea cu sare şi piper, după gust. Torni jumătate din sosul de soia, le masezi şi adaugi berea. Acoperi vasul cu hârtie de copt, umezită şi stoarsă, şi dai la cuptor până când carnea se pătrunde. Dai hârtia deoparte, stropeşti friptura cu sosul din tavă şi o mai ţii până se rumeneşte.

Fierbi orezul în apă cu sare, până se înmoaie. Tai pieptul şi pulpele de pui fâşii şi le amesteci cu ardeii feliaţi, roşia tocată şi orezul.

Combini uleiul rămas cu restul de sos de soia şi torni peste salată. Presari, înainte să serveşti, firele de ceapă tocate.