Sarmale de post cu ciuperci, reţeta care te va face să uiţi de varianta cu carne
Această reţetă de sarmale de post este atât de gustoasă, încât vei uita complet de variantele cu carne, pe care obişnuiai să le prepari în afara perioadelor de post. Ciupercile dau o savoare aparte preparatului, alături de toate celelalte legume. Încearcă şi tu!
Ingrediente pentru Sarmale de post cu ciuperci
- 1 varză murată
- 1 ceapă
- 3 linguri ulei
- 1 ceaşcă orez
- 200 g ciuperci
- 1 morcov
- 1 ardei gras
- 150 ml suc de roşii
- 1 praf sare
- 1 praf piper
- 15 boabe de piper
- 1 legatură pătrunjel verde
- 1 legatură mărar
Idee de reţetă pentru weekend: Prajitură cu morcov şi mere, desert ideal de post
Mod de preparare Sarmale de post cu ciuperci
Varza se spală şi se desface în foi. Se elimină nervurile groase şi se taie în dreptunghiuri, potrivite pentru umplut. Restul de varză se toacă.
Într-o cratiţă cu fundul mai gros, se căleşte ceapa tocată mărunt, în 1-2 linguri ulei, notează retete.unica.ro. Se adaugă orezul, ciupercile şi morcovul tăiate cubuleţe. Se amestecă uşor, apoi se stinge cu jumătate cană de apă şi se lasă să fiarbă înăbuşit 10-15 minute. Se acoperă, iar când se raceşte se adaugă sucul de roşii, ardeiul gras tăiat cubuleţe, verdeaţa tocată mărunt, puţină sare şi piper.
Ce mănânci în zilele de post - supa cremă de linte roşie, un deliciu
Se umplu sarmalele cu acest amestec şi se pun într-o cratiţă cu fundul mai gros, unsă cu ulei, în care s-a pus un strat subţire de varză tocată şi câteva boabe de piper. Se toarnă apă cât să acopere sarmalele, se presară puţin mărar şi se fierb la cuptor aproximativ o oră.
Se servesc calde sau reci, după preferinţe.
Poftă bună!