Sendvişuri cu biscuiţi cu fulgi de ciocolată şi îngheţată de vanilie

Răcoreşte-te vara aceasta cu această modalitate distractivă și creativă de a savura o îngheţată. Sendvișurile cu înghețată sunt ușor de făcut cu această reţetă în care pui şi fulgi de ciocolată.

image

Aceste sendvişuri cu îngheţată de vanilie şi fulgi de ciocolată sunt o modalitate atât de delicioasă de a te bucura de arome care se îmbină perfect. Dacă nu ai mult timp la dispoziţie în ziua în care vrei să serveşti sendvişurile, prepară biscuiţii cu o zi înainte de asamblare. După ce s-au răcit, păstrează-i într-un recipient ermetic la temperatura camerei. La prepararea biscuiţilor, ai grijă ca untul să fie la temperatura camerei înainte de a amesteca, pentru a avea o textură cremoasă.

Vrei să obţii un contrast mai mare între dulce și sărat? Adăugă puţină sare de mare în aluatul de biscuiţi înainte de coacere. Dacă doreşti, mai adaugă fulgi de ciocolată pe marginile sendvişurilor.

Ingrediente pentru patru porţii

Pentru biscuiţi:

225 g zahăr

120 g unt

1 ou

½ linguriţă bicarbonat

180 g făină

1 lingură cacao

1 vârf de cuţit sare

100 g fulgi de ciocolată

Pentru îngheţată:

2 căni lapte

125 g zahăr

1 plic zahăr vanilat

3 ouă

1 lingură amidon

1 vârf cuţit sare

fulgi de ciocolată, pentru decor

Te-ar mai putea interesa: Ce spune aroma preferată de îngheţată despre tine. Îţi place vanilia? Trage aer în piept şi află răspunsul!

Cum să faci biscuiţi cu îngheţată de vanilie

Freci untul moale cu zahărul, adaugi oul şi bicarbonatul. Combini făina cu cacaua şi sare, apoi le încorporezi în amestecul de unt, alături de fulgii de ciocolată.

Formezi bile din aluat, le aplatizezi în palme şi le aşezi într-o tavă tapetată pe care o introduci în cuptorul încins. După 15 minute, scoţi biscuiţii şi-i laşi la răcit.

Vezi şi: Îngheţată de nucă de cocos bună pentru inimă. Reţeta preferată a unui cardiolog

Pentru îngheţată, baţi ouăle cu zahărul, amidonul, laptele, zahărul vanilat şi sare. Fierbi compoziţia în timp ce amesteci continuu. O ţii pe foc până când se glasează lingura.

După răcire, pui crema într-o caserolă şi o dai la congelat. Când începe să se întărească, amesteci de două-trei ori, la interval de o jumătate de oră.

La momentul servirii, pui îngheţată între doi biscuiţi, ca un sendviș şi treci marginile prin fulgii de ciocolată.

FOTO: Shutterstock