Smoothie de sfeclă roşie, pentru hipertensiune arterială
Tot ce ai nevoie pentru a ţine sub control hipertensiunea arterială sunt câteva legume şi fructe, un blender şi cinci minute libere. Rezultatul va fi gustos şi extrem de bun pentru sănătatea ta.
De ce este bun smoothie-ul?
Acest suc va fi preparat fără lapte sau grăsimi animale,pentru ca organismul tău să se bucure în voie de nutrienţii din fructe şi din legume,aşa că,în loc,vei pune suc de portocale şi lapte de migdale. Se mai pot folosi şi alte combinaţii vegetale,cum ar fi laptelede cocos,dar vei risca să cumperi ceva bogat în E-uri,aşa că e mai bine să respecţi reţeta.
Rolul fructelor şi al legumelor
Reţeta propusă conţine ingrediente care reglează tensiunea arterială,cu toate că vorbim de alimente care se găsesc în orice supermarket sau chiar la piaţă.
O ceaşcă de suc de sfeclă roşie ajută la scaderea tensiunii arteriale crescute,cu până la 11 puncte în maxim 6 ore de la consumarea lui,potrivit unui studiu recent. Motivul pentru care îşi face efectul atât de repede:Sfecla conţine nitraţi dietetici,pe care corpul tău îi transformă în gaze care se duc la vasele de sânge şi care reglează fluxul sanguin. Acest smoothie simplu,recomandat de nutriţionistul Dana White,RD,conţine azotat,magneziu şi potasiu care ajută la menţinerea sănătăţii inimii tale.
În cazul în care îţi este greu să găseşti sfeclă proaspătă,ţine cont că este la fel de bună şi cea prefiartă pe care o cumperi gata ambalată din magazine sau poţi pune de pe acum la congelator câteva sferturi de legume,pentru a putea face acest smoothie şi iarna.
Ingrediente şi mod de pregătire
Timp de pregătire: 5 minute Porţii: 2
½ de sfeclă tăiată felii şi fiartă
½ ananas,felii,proaspăt,din conservă neîndulcit sau congelat
1 cană lapte de migdale
½ cană suc proaspăt de portocale
câteva frunze de ţelină
Pune toate ingredientele în blender şi pasează până la omogenizare. Toarnă amestecul în două pahare.
Dacă simţi nevoia,poţi îndulci smoothie-ul cu miere sau cu 2-3 fructe uscate,tăiate mărunt,totul este să eviţi adaosul de zahăr.
Valori nutriţionale (per portie) 153 cal,2 g proteine,35 g carbohidraţi,3 g de fibre,28 g glucide,1,5 g grăsimi,0 g grăsimi saturate,110 mg de sodiu.