Şniţel de tofu cu legume
Din meniul pentru zilele de post, nu poate lipsi soia, care va înlocui întotdeauna cu succes carnea.
Ai nevoie de
200 ml lapte soia1 cană făinăpiper, după gustsare, după gust600 g tofu afumat4 linguri sos soia2 linguri zeamă lămâie100 g pesmet6 linguri susan2 linguri ulei
Pentru garnitură
4-5 morcovi curăţaţi şi tăiaţi
1 ardei iute
1 ceapă
2-3 prune uscate
1 praf ghimbir
Pentru decor
2-3 fire leuştean
Mod de preparare
Mixezi laptele cu făina, sare şi piper, apoi o dai deoparte. Tai tofu în 6 felii şi le pui la marinat, 20 de minute, într-un amestec obţinut din sos de soia, zeamă de lămâie, piper şi sare, apoi le scurgi. Treci fiecare felie prin pesmet, amestecul de lapte, apoi iar prin pesmet şi susan. Încingi uleiul într-o tigaie şi le prăjeşti, pe ambele părţi, câte 2-3 minute. Le scoţi pe şerveţele absorbante.
Pui morcovii la fiert în apă cu sare aproximativ 12 minute. Separat, căleşti ardeiul iute şi ceapa, tăiate rondele. După 6 minute, adaugi prunele, presari ghimbirul şi le mai ţii câteva minute să se combine aromele. Serveşti şniţelele cu garnitură de legume, decorată cu leuştean.