Somon la cuptor cu dovlecei, scăldat în zeamă de lămâie cu ierburi aromatice
Repede şi gustos, într-o singură tigaie. Iată cum pregăteşti somon la cuptor cu dovlecei şi ierburi aromatice, scăldat în zeamă de lămâie. Mai uşor de atât nu se poate!
Ingrediente:
- 4 dovlecei, tocaţi
- 4 fileuri de somon
- 2 linguri frunze de pătrunjel tocate
- 2 linguri ulei
- sare , piper
- 2 linguri zahăr brun
- 2 linguri zeamă de lămâie
- 1 lingură muştar
- 2 căţei de usturoi, tocaţi
- 1 1/2 linguriţă mărar, oregano, cimbru şi rozmarin
Mod de preparare:
Preîncălzeşti cuptorul la 200 grade. Tapetezi o tavă de cuptor.
Într-un bol, amesteci zahărul cu zeama de lămâie, muştarul, usturoiul, mărar, oregano, cimbru şi rozmarin şi asezonezi cu sare şi piper.
Pui dovleceii într-un singur strat în tava tapetată. Stropeşti cu ulei, sărezi, piperezi, după gust. Adaugi somonul într-un singur strat şi ungi fiecare fileu cu amestecul de ierburi aromatice din bol. Dai la cuptor şi ţii până când intră uşor furculiţa în peşte, circa 15-18 minute.
Serveşti imediat, ornat cu pătrunjel. Poftă bună!
Sursa:damndelicious.net