Spaghete cu sparanghel şi sos de usturoi
Povestea legumei începe în secolul I. Au fost descoperite dovezi de cultivare a sparanghelului în Grecia şi Roma Antică. De asemenea, egiptenii îl cultivau în urmă cu peste 2000 de ani, în scop medicinal.
O legendă spune că era dat ca ofrandă zeilor în timpul ritualurilor.
Foarte bogat în elemente nutritive,el conţine puţin sodiu,mult potasiu şi nu are grăsimi sau colesterol.
Din aceste motive,dar şi multe altele,e musai să prepari această reţetă de spaghete cu sparanghel şi sos de pătrunjel.
Spaghete cu sparanghel şi sos de pătrunjel – Ingrediente (2 porţii)
10 tije de sparanghel
60 g unt
350 g spaghete
Pentru sos
2 legături pătrunjel
4-5 frunze de busuioc verde
2 căţei de usturoi
2 linguri de capere în oţet
zeama de la o lămâie
3 linguri ulei de măsline
sare
oregano